Elérhetőségek

Komáromi Domonkos fényképezőgép javítás

Komáromi Domonkos

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36(30)506-6701

Legújabb cikkek

Üdvözöllek az oldalamon!

 

Üdvözöllek az oldalamon! Komáromi Domonkos vagyok. Kicsi koromtól kezdve kísérletező beállítottságú, jó műszaki képességekkel megáldott ember voltam. A fotózás iránti érdeklődésem 2006 magasságában kezdődött, ez a lelkesedés pedig máig is tart.

 

 

A kezdetekkor saját fényképezőgépem sem volt, de lelkesen olvastam a témához kapcsolódó tudnivalókat. 
A nagy áttörés akkor született, amikor végül megvehettem életem első tükörreflexes fényképezőgépét, és a gyakorlatban is hasznosíthattam az addig olvasottakat. 
Hamar rájöttem, hogy nagyon keveset tudok a fotózásról és annak technikai hátteréről. Az évek során azonban rengeteget tanultam, visszanyúlva a kezdetekig, és főként a régi eljárások, technikai megoldások világa ragadott meg.

 

Valahol 2007 magasságában végeztem középiskolai tanulmányaimmal (szobrászként), majd ezzel párhuzamosan kezdtem el a fotózás mellett a fényképezőgép- és objektív javítással foglalkozni.  
Tetemes mennyiségű hibás fotós felszerelést vásároltam, aminek a nagy része felújításra vagy javításra szorult, de nem volt, aki megcsinálja, ezért kénytelen voltam apránként megtanulni ezt a majd’ kihalt szakmát. Az így megszerzett tudással fotótörténelmi szempontból is jelentős fényképezőgépeket, objektíveket hozhattam vissza a jelenbe, ami csodálatos érzés volt.

 

Bátran kijelenthetem, hogy egy fotóműszerésznek értenie kell mindenhez. Korábban is foglalkoztam már mechanikával pár év modellezés kapcsán. A modellezéshez ugyan rengeteg információt és tapasztalatot kellett felhalmozni, de a fényképezés területén sokkal precízebb és kifinomultabb óraművekkel és szerkezetekkel találtam szemben magam, melyeknek a javítását kihívásnak vettem és élvezettel csináltam. Mintha egy svájci órát kellett volna megjavítani, mivel leginkább finommechanikai ismeretekre, a legkülönfélébb anyagok megmunkálási- és felhasználási területének ismeretére, és rengeteg türelemre van szüksége egy jó fotóműszerésznek.
Azóta is foglalkozom a témával, és nincs olyan nap, hogy ne tanulnék valami újat. Folyamatosan fejlesztem magam, hogy a legnehezebb kihívásokkal is boldoguljak. Ezt a fajta tudást csak rengeteg gyakorlással, utána járással és alázattal lehet megszerezni, nincs olyan iskola, mely átölelné ezt a mennyiségű képzést. Azóta nagy biztonsággal nyúlok bármilyen mechanikus hibához, legyen az központi záras optika vagy fényképezőgép. Megfordult már kezeimben a Leica M széria teljes palettája vagy a méltán híres Duflex, és még számos viszonylag kis szériában gyártott neves szerkezet (Plaubel, Alpha, stb). Emellett belekezdtem saját tervezésű optikák/fényképezőgépek építésébe. 

 

Ezt az évek alatt felgyülemlett tapasztalatot szeretném az oldalon megosztani mindenkivel! Folyamatosan kerülnek fel az objektívekkel, illetve fényképezőgépekkel kapcsolatban szerzett személyes tapasztalataim, valamint dokumentált szereléseim egy része, hogy aki hasonló körökben mozog, nálam megfelelő olvasnivalóra találhasson! Ha esetleg bármilyen kérdésed lenne a tevékenységemmel kapcsolatban, keress nyugodtan bármelyik elérhetőségemen!