Elérhetőségek

Komáromi Domonkos fényképezőgép javítás

Komáromi Domonkos

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36(30)506-6701

Legújabb cikkek

Olympus OM-G (OM-20) teszt

Az Olympus OM-G illetve az alap objektív és filmtovábbító markolat Az Olympus OM-G illetve az alap objektív és filmtovábbító markolat

Olympus OM-G (om-20)

Annak idején, mikor a 70 es évek elején megjelent az Olympus OM-10, hihetetlen sebességgel elterjedt az egész világon, hiszen ez volt az első megfizethető, sorozatban gyártott automata OM fényképezőgépe az Olympusnak. Rövidesen az OM-10 után, megjelent az OM-G egyes országokban OM-20 néven, ami az OM-10 gyermek betegségeit hivatott kijavítani.

olympus OM 20

Rögtön az első előrébb lépés a két váz között, hogy a manuális záridő állítás nem egy különálló kiegészítő függvénye lett, hanem ez a funkció be lett építve magába a vázba. Ugyanis, az OM-10 esetében, ha manuálisan szerettünk volna záridőt állítani, be kellett hozzá szerezzünk egy úgynevezett „Manual adaptert” ami egy 2.5-ös jack dugóval volt illeszthető a gépre. Ennek a szerkezetnek a hiányában csak az automatikára hagyatkozhattunk a fotózás során és nem volt lehetőség ettől eltérő záridőket megadni.Az OM-20 testébe ez már be van építve az objektívet fogadó bajonett mögé, ahogyan a jól bevált OM-1 illetve OM-2 esetében is. 

olympus OM 20

Továbbá módosították a keresőben a záridők kijelzését, ami személyes véleményem szerint sokkal kellemesebb lett és nem utolsó sorban, erős napsütésben sokkal jobban látható is.

A harmadik különbség, hogy az OM-20 markolata opcionálisan bővíthető egy kis „markolattal” aminek köszönhetően, kicsivel jobban kézre esik a nem éppen robosztus masina. A mindennapokban Én ezt egy filmtovábbítós markolattal oldottam meg, de néha bőven elég a súlyos felszerelést magammal cipelni, nem, hogy még egy fél kilós markolat is rajta lifegjen a gépünkön.
Ezt a modellt továbbá ellátták, vakuszinkron kábel csatlakozási lehetőséggel, ami jó, mert sok modern kiegészítőt fogunk tudni használni hozzá.

Csak úgy, mint az előd modell, itt is 2db LR44 es gomb elem látja el árammal a fényképezőgépet, aminek a töltöttségi szintjét a bekapcsoló kar „teszt” állásba tolásával tudjuk ellenőrizni, amire a gépváz fény és hangjelzéssel fog reagálni.

Mindent összevetve, aki fotózott már OM-10 es vázzal, annak nem lesz nagy újdonság a gép, de mindenképpen kifinomultabb, és letisztultabb. Akár minden napi használatra akár hobbi célokra megfelelő társ lehet.